Övernattning

20060715_DSC_3044I morse mönstrade jag och gast av båten efter en femdygns båttur västerut. Övernattningen gick hur bra som helst även om betydligt mer diciplin över var saker skall ligga behövs. Det blev en hel del ställtid då vi möblerade om båten efter de olika aktiviteterna:

  • Transport
  • Mat
  • Fika
  • Sola
  • Sova

Där finns det en del förbättringspotential


Resan började från hemmahamn vidare in mot Jungfruöarna som är en klubbholme för Göta Segel sällskap. En väldigt fin och mycket påkostad anläggning med ström vid bryggan och fräscha faciliteter. Avgift 100SEK per natt. Trettio för el tillkommer. Sedan åkte vi till Björkö som verkligen hade utvecklats sedan mitt sista strandhugg där för tio år sedan eller så. Nu kryllade de av högteknologiska Vikingar som omvänt gräddade bröd över öppen eld, smidde svärd eller skickade SMS. Kan varmt rekommenderas. Var försiktiga med cafét/restaurangen bara. Ytterst märklig och oförskämd attityd.

20060715_jungfruholmarnaEfter Björkö åkte vi till Södertälje gästhamn och intog en god middag på Thai/China restaurang som traditionen sig bör. Efter Södertälje vände vi stäven hemåt och mellanlandade en extra natt på Jungfruholmarna.

När vi vid lunch sista dagen skulle starta motorn gick inte startmotorn runt. Det är nu uppenbart att inte det laddar som det skall. Detta är intressant, för när jag för några dagar sedan var ute och tuffade noterade jag att den röda lampan flämtade vid tomgång, lyste ilsket vid avstängd motor med påsatt tändning och slocknade helt vid gaspådrag. Jag antog då att det var en indikator på att det laddas som det skall. Under den här semestern har lampan lyst hela tiden, vilket kan vara tecken på att den inte laddar – särskilt med beviset att batterierna var tomma.

Den var dock släckt hela sista sträckan mellan gästhamn och hemmahamn så det kan finnas kräm kvar i batterierna.
Faktumet att den lyser ibland och inte ibland gör att man inte helt kan bortse från ett glappkontaktsproblem.

20060715_smörjkoppAlla uphittade smörkoppar (Roder, propelleraxel samt två på järngrejen som låter brumm i mitten av båten) är fett infettade med fett.
Ett kladdigt och svettigt arbete som inte behöver göras förrän om tio gångtimmar. I samband med den mekaniska aktiviteten kontrollerades oljenivåerna som var mycket låga. Det är åtgärdat!

Båten går absolut att sova i, men det kräver diciplin vid hanteringen av packningen

Inte ett endaste nödrop

Här får man inte skriva.