Kungsholmen runt med kylda drycker

Kabooom lät det när jag i hamn startade motorn och blåste på för fullt en kort stund. Stängde sedan av motorn och tittade ut. Där stod en badsugen människa med händerna över huvudet förberedd för en perfekt dykning och tittandes på ett fem kvadratmeter stort sotfält som kom flytandes förbi badflotten. Jag såg helt oberörd ut och fortsatte mina bestyr.

Regnet kom en halvtimme efter att vi satt oss i båten. Det började som en fuktigt dimma för att övergå i skyfall några minuter senare. Kapellet åkte upp och den nya fina presenningen över rufftakets funktion kontrollerade. Den hade ungefär noll funktions nytta. Det droppade och strilade från hela innertaket som vanligt. Vi borde testat med bomullslakan.

Båtturen började med Pålsundet sedan direkt in vid stadshuset för en puttrande färd mot Pampas Marina och Sjökrogen. Fantastisk mat. Hela kvällen hade vi tillgång till
kyldaöl som förvarades i kylväskor. Väldigt gott. Regnet avtog under färden mot Pampas men kom tillbaka under måltiden, ingen panik, bara att resa kapellet igen.

Efter Pampas åkte vi Kungsholmen motsols och tuffade fram mot världensände nära Gamla Stan. Tillbaka genom Kungsholmskanalen och sedan hem till trygga hamnen.

Båtmotorn går väldigt fint nu sedan luftfilterfixen. Den bluddrar lite vid gaspådrag vilket sannolikt beror på vacuumslangen.

2 nödrop

Här får man inte skriva.