Kungsholmen runt – bägge hållen

Den utlovade officiella båtturen gick av stapeln idag. 17:35 lämnade snipan.com bryggan och 17:37 hojtar en av de akterseglade matroserna från andra sidan viken. Efter en halsbrytande manöver inbegripande hopp över högts staket och fall från hög höjd var matrosen ombord. Samtidigt hör akterseglad matros två av sig, han befinner sig springandes från tunnelbanan och vi lovade att vänta. Efter tio minuters väntan undrade vi alla från vilken tunnelbanestation han sprang. Till slut var vi alla ombord, fem glad vänner.

Vi stävade ut och lade direkt till vid flotten på kungsholmen, den kan heta Kungsholm men det är osäkert. Några kalla öl dracks och vi var sugna på mer båttur, vilket tog oss runt stadshuset (utan att plocka upp fler folk) vidare mot Karlbergsslott där vi ankrade och badade i det 22 gradiga arseniktunga vattnet.

Från Karlberg åkte vi västerut och rundade Kungsholmen i motsolsriktning. Under västerbron gasade vi på och planade i modiga fyra knop mot restaurang Flyt för att hämta ytterligare två matroser samt inmundigande av riktigt kall öl.

Vi åkte ett varv till kring Kungsholmen och lade till i trygg hemmahamn kring 23:30.

Ett nödrop

Här får man inte skriva.